Dončićeva igra izzvenela med grmenjem

Košarkarji Dallas Mavericks so s porazom začeli polfinale zahodne konference lige NBA. Luka Dončić in soigralci so pri Oklahomi izgubili s 95:117.
Fotografija: Luka Dončić je doživel poraz. FOTO: Alonzo Adams/Reuters
Odpri galerijo
Luka Dončić je doživel poraz. FOTO: Alonzo Adams/Reuters

Košarkarji Dallas Mavericks so s porazom začeli polfinale zahodne konference v severnoameriški ligi NBA. Luka Dončić in soigralci so v gosteh pri Oklahoma City Thunder izgubili s 95:117 (STATISTIKA). Oklahoma tako vodi z 1:0 v zmagah, ekipi pa igrata na štiri zmage.

Po relativno izenačenem prvem polčasu so bili gostje povsem v igri še pri izidu 66:65 v tretji četrtini, nato pa zaostali za 15 točk, pred zadnjo četrtino pa imeli 10 točk minusa. V zadnjih desetih minutah pa je domači »Grom«, ki je Dallas ustavil z dobro obrambo, še povišal ritem, zadeval v pravih trenutkih in naskok povečal tudi na 24 točk, tako da je bil že precej pred koncem znan zmagovalec.

Pri tem je bil prvi strelec Shai Gilgeous-Alexander z 29 točkami, ob tem je imel še po devet skokov in podaj, Chet Holmgren je dodal 19 točk, Jalen Williams 18, Aaron Wiggins pa 16. »Ne gledamo na statistiko in na našo mladost (ekipa v povprečju šteje dobrih 23 let; op. p.). Zanima nas zmagovanje in na to se osredotočamo. To poskušamo na vsaki tekmi. Nocoj nam je uspelo,« je dejal Gilgeous-Alexander.

Dončić ni imel svojega večera, tako kot v tej končnici je znova imel težave z natančnostjo meta, zadel je šest od 19 metov iz igre, le enega od osmih za tri točke in končal z 19 točkami, temu je dodal devet podaj in šest skokov. Točko več je dosegel Kyrie Irving, Daniel Gafford pa je vpisal 16 točk in 11 skokov.

Luka Dončić in Kyrie Irving nista našla zmagovite kombinacije. FOTO: Joshua Gateley/AFP
Luka Dončić in Kyrie Irving nista našla zmagovite kombinacije. FOTO: Joshua Gateley/AFP

Prvo tekmo polfinala vzhodne konference so odigrali tudi Boston Celtics in Cleveland Cavaliers. Kelti so pričakovano zmagali, končni izid je bil 120:95.

Jaylen Brown je dosegel 32 točk za Boston, Derrick White jih je dodal 25, medtem ko Jayson Tatum ob slabšem strelskem večeru (7:19 iz igre) 18. Pri Clevelandu je Donovan Mitchell prispeval 33 točk.

Boston, ki lovi rekordni 18. naslov v ligi NBA, je prvi nosilec v vzhodni konferenci, na prvi tekmi pa je imel proti četrtopostavljenemu Clevelandu dogajanje pod nadzorom praktično od začetka do konca. »Začne se z obrambo, želeli smo tekmece zadržati pod 100 točkami,« je dejal Brown za televizijsko mrežo TNT.

Izidi, končnica, 2. krog:

Zahodna konferenca, polfinale:

Oklahoma City Thunder – Dallas Mavericks 117:95; Oklahoma City vodi z 1:0 v zmagah

Vzhodna konferenca, polfinale:

Boston Celtics – Cleveland Cavaliers 120:95; Boston vodi z 1:0 v zmagah

Preberite še:

Komentarji: